Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i nożem wycinamy ze środka ogryzek . Do rondla dajemy 2 łyżki masła i stapiamy . Wkładamy jabłka i zarumienimy je . Posypujemy jabłka 5 łyżkami cukru i zmniejszamy ogień żeby znam się nic nie stało . Cukier powinien nam się lekko zarumienić i pokryć jabłka . Jabłka ubić z pozostałym cukrem i szczyptą soli . Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , skórka z cytryny i masłem , mieszamy . W dość głębokiej , wysmarowanej masłem formie dać jabłka , zalewamy je ciastem . Piec w ciepłym piekarniku , sprawdzać najlepiej gotowość patyczkiem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    kocham ciasta z jabłkami:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    uwielbiam takie ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !