Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
masło do smaku
suszone śliwki kalifornijskie 3 dag
orzechy 3 dag
migdały 3 dag
smażona skórka z pomarańczy 3 dag
rodzynki 3 dag
cukier 2 łyzki
mąka ziemniaczana 4 łyżeczki
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek

wszyściutkie bakalie obsypujemy łyżeczką mąki , oddzielamy żółtka od białek , z białek ubijamy sztywna piane . Żółtka zaś ucieramy z cukrem , dodajemy mąkę , cały czas mieszamy , mieszamy to z pianą . Masę wymieszamy z bakaliami i rozkładamy na wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blasze na grubość 1 centymetra . Wstawic do ciepłego juz piekarnika i piec na złocisty kolor .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 13.01.2013 10:43
pycha
Pani Domu 26.11.2012 18:40
fajny mazurek
wulkanxd 31.07.2012 11:33
super!:)
Anio?eczek 19.07.2012 17:28
uwielbiam :)
olkaaa 29.05.2012 07:36
muszę spróbować
Maniek2 28.05.2012 07:47
super
Dorian 17.05.2012 20:19
smaczny
caralajna 03.04.2012 19:46
ciekawe jak wygląda :)
KasiaK90 30.03.2012 11:25
będę go robić na święta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak