Sposób przygotowania

Kapustę odcedzamy i kroimy by nie była zbyt długa .
marchew i jabłko trzemy na małych oczkach .
cykorię i pora szatkujemy na drobno .
Wszysko wrzucamy do miski , mięszamy i doprawiamy solą , pieprzem , sokiem z cytryny, olejem i szczyptą cukru .
Sałatka ta powinna być zrobiona kilka godzin wcześniej by wszytsko zmiękło ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aredzimska

    A do czego polecasz tak pyszną surówkę? Do jakiego rodzaju mięsa?
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Ja ją robię tylko do ryby i do kluski śląskiej :) ale jak komuś zasmakuje do innego dania tez będzie oki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetna sałatka :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    Zwracasz na coś uwagę przy kupnie cykorii? bo nigdy nie używałam i nie wiem jakie są zasady przy kupnie :)
  • 7
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    O tak nigdy nie kupujemy zielonej bo będzie gorzka ;( kiedyś nie wiedziałam i myslałam ze żółta to zła a zielona będzie pyszna , a jest dokładnie na odwrót \":)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wioleta14

    lubi?
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    a por parzysz? czy dajesz tak surowy?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !