Sposób przygotowania

Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, pomarańcze obrać, podzielić i wyczyścić z błonek. Gruszki i pomarańcze włożyć do garnka z grubym dnem, posypać cukrem i smażyć aż gruszki zmienią się w jednolitą masę. Imbir obrać, zetrzeć na tarce, laskę wanilii przeciąć i wydobyć ziarenka, goździki rozkruszyć ( ale dosyć grubo i dodać przyprawy do masy owocowej razem z przyprawami. Nie podaję ilości cukru gdyż to kwestia gustu i słodkości owoców - ja lubię gdy konfitura jest kwaskowa.
Smażyć do czasu odparowania wody, ja lubię dosyć gęstą. Gorące włożyć do słoiczków, mnie z tego przepisu wyszło ok, 5 małych słoików.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Super! Tego właśnie szukałam, dodaję do swojej księgi i mam zamiar wypróbować. Dziękuję za przepis :) *świeży
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zapowiada się pysznie jak większość przepisów:) będę większość z nich próbować, zwłaszcza paszteciki i gruszki w winie do mięsa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    coś nieprawdopodobnego!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !