Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Masło rozpuścić w garnku 250 gram, dolać wodę, doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę 2 szklanki i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. Po lekkim przestudzeniu wbijać jajka, proszek do pieczenia i miksować. Gotową masę podzielić na 2 części do jednej dodać 2 łyżki kakao i zmiksować . Blachę o wymiarach 40x35 wysmarować tłuszczem Jedną część ciasta rozprowadzić na blaszce (ciasto jest klejące, ale takie ma być). Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 - 30 minut W ten sam sposób upiec drugą część ciasta mleko zagotować 2 szklanki z cukrem , budynie rozmieszać w 2 szklankach mleka zagotować ostudzić . Kasię zmiksować dodać ostudzony budyń miksować , aż powstanie krem wykładać na ciasto które przecinamy na połowę i przekładamy czarne białe na koniec posypujemy cukrem pudrem smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    palce lizać!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Ciekawy pomysł! :) Troszkę się składniki nie zgadzają, w spisie jest sama margaryna, a w przygotowaniu masło i margaryna. Ja do ciasta daję margarynę, a do budyniu masło :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    a to ciekawe,wygląda pysznie kolorowo
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładne :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nigdy tak nie robiłam ,a le powinno być też pyszne ;
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    super pomysłowe
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    fajny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !