Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Schab oczyściłam z żył, natarłam j Przyprawą do mięs i odstawiłam na około 60 minut do lodówki. Jałowiec i czosnek dokładnie rozbełtałam. Jałowiec połączyłam z musztardą oraz ziołami, dodałam pieprz i roztarty czosnek. Tak przygotowaną bejcą posmarowałam mięso. Piekłam w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około godzinę polewając od czasu do czasu czerwonym winem. Po upieczeniu zlałam powstały sok do mniejszego garnuszka. Rozprowadziłam w nim Sos Myśliwski i wszystko razem zagotowałam. Mięso podałam z kaszą gryczaną, obficie polałam sosem. Naprawdę polecam potrawa smaczna i wyjątkowa

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !