Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duże rogaliki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mąka 1.5 szklanki
drożdże 1.5 dag
masło stopione 1 kostka
konfitura wiśniowa do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duże rogaliki

Do ciepłej wody dajemy drożdże i mieszamy , musimy je zostawić żeby nam wyrosły. Kostke stopionego masła , razem z mąka i solą mieszamy w misce i dodajemy do nich drożdże . Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia . W wyrośniętego ciasta wyrabiamy placek o grubości pół cm. smarujemy stopionym masłem i składamy do na trzy części . Jeszcze raz rozwałkujemy prostokąt , smarujemy resztą masłą i składamy je na pół . Ponowie rozwałkowujemy , wykroimy trójkąty , nałożymy troszkę konfitury i zwijamy rogale . Pieczemy w ciepłym piekarniku na złocisty kolorek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.03.2013 09:47
smaczne takie domowe
ElizaT 14.10.2012 22:12
extra
Fiffi 25.09.2012 22:53
smaczne
caralajna 30.07.2012 16:42
z wiśniową konfiturą muszą smakować
Katarzyna56 18.05.2012 11:18
super
Wojt@s
Wojt@s 30.01.2012 14:23
extra
malaczarna23 28.01.2012 08:22
pyszne
gacopierz23 15.01.2012 13:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak