Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z cukrem na płynną masę.
Wlać letnie mleko, dodać cukier waniliowy, mąkę i żółtka, oraz roztopioną i wystudzoną Kasię.
Wyrobić gładkie ciasto, oprószyć je mąką i odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto jeszcze raz przerobić, rozwałkować cienki placek.
Szklanką wycinać kółka, układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem.
Na wierzchu położyć pokrojone w kostkę jabłka, następnie oprószyć je cukrem cynamonowym.
Krążki piec w temperaturze 175 stopni prze 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wyglądają rewelacyjnie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wyglądają pysznie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    ale musi bosko smakować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !