Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe kółeczka drożdżowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 saszetka
cukier cynamonowy w młynku do posypania
mąka 500 g
drożdże 50 g
cukier 1/4 szt
cukeir waniliowy 1 szt
margaryna Kasia 100 g
mleko letnie 100 g
żółtko jajek 3 szt
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe kółeczka drożdżowe

Drożdże rozrobić z cukrem na płynną masę.
Wlać letnie mleko, dodać cukier waniliowy, mąkę i żółtka, oraz roztopioną i wystudzoną Kasię.
Wyrobić gładkie ciasto, oprószyć je mąką i odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto jeszcze raz przerobić, rozwałkować cienki placek.
Szklanką wycinać kółka, układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem.
Na wierzchu położyć pokrojone w kostkę jabłka, następnie oprószyć je cukrem cynamonowym.
Krążki piec w temperaturze 175 stopni prze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 03.02.2012 16:07
ale musi bosko smakować:)
Agnieszka_B 13.01.2012 12:05
Wyglądają pysznie:)
Kas2 13.01.2012 10:29
wyglądają rewelacyjnie
cukiereczek 13.01.2012 09:01
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak