Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dkg
cukier 15 dkg
jaja 4
mąka 20 dkg
mak 1/2 szkl
mleko 1/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z makiem

Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Dalej ucierając dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać mleko a na końcu mak. Foremkę nasmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do blaszki i upiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.03.2014 09:47
pyszna babka
Pani Domu 24.02.2014 10:26
super babeczka
berys18 27.11.2013 08:57
taką lubię
Grazyna0211 27.07.2013 10:23
smaczne ciasto
romanrafal
romanrafal 22.04.2013 13:54
lubię babki,wszystkie:)
RenataZ-et 27.12.2012 22:11
smaczna
ben-ka 27.12.2012 17:09
ale fajna.....
barbara11561 30.09.2012 21:14
pyszna
jeta72 19.07.2012 12:05
smaczna :-)
Dorota59 30.01.2012 17:55
do tego kawka-super
Magdalena1110 21.01.2012 17:29
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak