Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Marchewkę obrać i razem z ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę pokroić w kostkę, por drobno pokroić, wymieszać z odrobiną soli lub sparzyć wrzątkiem, odcisnąć. Oliwę wymieszać z jogurtem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem pieprzem, szczyptą soli, cukru i przyprawą curry. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać koperek, wymieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    surówka to podstawa do obiadu mięsnego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !