Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z sosem czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
marchewka 1 szt
papryka zielona 1 szt
kukurydza marynowana 1/2 szkl
por 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
oliwa 3 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
koperek 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z sosem czosnkowym

Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Marchewkę obrać i razem z ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę pokroić w kostkę, por drobno pokroić, wymieszać z odrobiną soli lub sparzyć wrzątkiem, odcisnąć. Oliwę wymieszać z jogurtem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem pieprzem, szczyptą soli, cukru i przyprawą curry. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać koperek, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.07.2012 21:52
Wspaniale wygląda.
mirosława4 03.02.2012 16:01
smaczna
pipi765 18.01.2012 15:10
surówka to podstawa do obiadu mięsnego
agunesu 13.01.2012 00:07
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak