Sposób przygotowania

smalec rozpuszczamy i dodajemy do mąki gryczanej i mieszamy . Później wlewamy , dalej mieszamy ciasto łyżką , tyle wody aby uzyskac dobra gęstośc , Solimy , dodajemy roztarte w odrobinie cukru drożdże , mieszamy wlewamy do formy wysmarowanej masełkiem , odstawiamy żeby nam podrosło i dajemy do gorącego piekarnika na godzinę . Podajemy na gorąco i polac masłem

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jak dla mnie ..rewelacja! :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Angelika6

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo ciekawy przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobra babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    zapowiada się smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !