Sposób przygotowania

Mąkę i sól przesiewamy do miski np. widelcem robimy wgłębienie , zbijamy jajo wyrabiamy ręka na elastyczne dośc twarde ciasto , można dodac kapkę wody . Wkładamy do czystej miski i pozostawiamy na 20 minut . Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy , przekładamy na ściereczkę , przesuszymy i zostawimy na 25 minut . Rozwałkowane placki składamy na pół , nakrędka od jakiejś butelki możemy wykrawać krążki . Olej rozgrzewamy . Kładziemy krążki ciasta i smażymy na złocisty kolor . Możemy podawac do rosołu np. z wołowiny

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 4
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Basia10

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pomysłlwe
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    na głębokim oleju? podoba mi się
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajne kluseczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !