Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpajza cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
cukier 12 łyżeczek
cytryna
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpajza cytrynowa

Żółtka utrzeć z cukrem,dodać sok z 1cytryny.Żelatynę rozpuścić w1/3szklanki wody,dodać razem z ubitą pianą z białek.Ostrożnie wymieszać,rozlać do miseczek i odstawić.Posypać startą skórką z cytryny i udekorować kleksem bitej śmietany i jagódkami.Na wierzch listek mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 02.07.2011 09:38
muszę spróbować, może być dobre :)
SyMiki 11.03.2011 23:02
Dawno nie jadłam, ale zawszemi bardzo mi smakowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak