Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z chrzanem i śmietanką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 400 g
chrzan świeżo starty 40 g
kremówka 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z chrzanem i śmietanką

Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wlać trochę śmietanki, ułożyć warstwę ziemniaków, posypać solą, pieprzem, połową chrzanu, polać śmietanką, znów warstwa ziemniaków, przyprawy, chrzan, śmietanka i na końcu ziemniaki polane resztą śmietanki. Piec ok. 40 minut, aż ziemniaki będą miękkie, zrumienione na wierzchu. Jeżeli za szybko się rumienią, dopiec przykryte folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia89
Kasia89 15.01.2012 12:48
Ciekawe połączenie. Na pewno spróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak