Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z wermutem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 20 ml
ząbki czosnku posiekane 2
natka pietruszki 2 łyżki
sól
pieprz
czerwony wermut 40 ml
wytrawny wermut 60 ml
podgrzybki 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z wermutem

Na rozgrzanej patelni z oliwą zeszklić czosnek. Dodać rozmrożone grzyby. Jeśli są spore, pokroić. Dodać sól i pieprz, smażyć, mieszając co jakiś czas ok. 20 minut. Wlać na patelnię oba wermuty. Dusić, aż sos zgęstnieje, dosmakować, dodać natkę i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak