Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pomarańcza

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 2 sztuki
cukier 6 łyżek
śmietana kremówka 300 ml
żółtko jajek 4 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pomarańcza

Śmietanę zagotować z cukrem waniliowym. Żółtka wymieszać z cukrem, ciągle mieszając powoli dodawać przestudzoną śmietanę. Z pomarańczy przeciętych na połówki wydrążyć miąższ, do połówek przelać masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec przez 45 minut. Po tym czasie wyjąć, wystudzić, wstawić na kilka godzin do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.09.2013 14:55
rewelacyjny przepis :)
IlonaAlbertos 07.09.2013 20:44
Fajny pomysł.
caralajna 23.05.2013 10:42
ciekawy pomysł
Seba 11.10.2012 09:35
extra
IZABELA29 15.09.2012 08:50
pomysłowe
Rybciia 01.06.2012 11:52
fajne :-)
jeta72 11.03.2012 17:42
super!!!
Motorek 14.02.2012 09:46
super
mirosława4 11.02.2012 16:31
zapowiada się smacznie
mela251
mela251 11.02.2012 09:22
rewelacja
Krystyna32 13.01.2012 09:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak