Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
smalec 1 łyżka
masło roślinne 2 łyżeczki
wrzątek 1 szklanka
sól do smaku
cielęcina bez kości 1.5 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca

Mięso czyścimy z błon i żyłek , solimy i przecieramy ząbkami startego czosnku . Mięso musimy silno związać mocną nicią . Do rondla wlewamy wrzątek , dajemy sól , wkładamy cielęcinę i dusimy tak z 30 min . Do brytfanny dajemy smalec , małe kawałeczki , układamy mięso , podlewamy troszkę woda , a na wierzchu układamy małe kawałki masła , pieczemy z 25 do 30 min . Kiedy mięso nam juz zmięknie , wyjmujemy i kroimy go w plastry . Najlepiej podawac z ziemniakami sałatkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 01.05.2013 12:02
dawno nie spotkałam w sklepach cielęciny:)
Ela15 07.02.2013 09:30
ekstra
tomek18 22.09.2012 08:54
pyszne mięsko
gosia47-47 10.06.2012 08:40
fajna
jogobella23 11.02.2012 09:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak