Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z pieczarkami.!

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 4 lub więcej Kromki
rukola 1 Garść
oliwa Na patelnię
pieczarki 100 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z pieczarkami.!

Rozgrzać piekarnik do 150C.
Spryskać patelnię oliwą (najlepiej taką w sprayu, jest najlepsza przy tak małych ilościach), wrzucić pieczarki, polać octem balsamicznym (co najmniej łyżką, a jak się lubi wyrazisty smak - dwoma). Podduszać, aż cały ocet wyparuje.
W międzyczasie w tosterze zrobić tosty.
Na każdym toście rozłożyć rukolę, na to dać pieczarki, przykryć fetą i wstawić na 5 minut do piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 17.01.2012 09:27
głodna się zrobiłam ;)
paula99926 17.01.2012 09:27
głodna się zrobiłam ;)
Ewaaa 14.01.2012 21:49
Lubię zapiekanki z pieczarkami, ale nigdy nie wpadłam na to, żeby dusić pieczarki z octem balsamicznym. Muszę spróbować :)
mikrusiak 12.01.2012 20:44
fajny pomysł...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak