Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary z fenkułem i winiakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 3
czosnek 2 ząbki
marchewka
Bulwa kopru włoskiego
kalmary 80 dag
oliwa 2 łyżki
sól
świezo zmielony pieprz
winiak 4 łyżki
pomidory 4

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary z fenkułem i winiakiem

Cebule, czosnek i marchew obrać. Koper włoski oczyścić i umyć. Warzywa pokroić w kostkę. Kalmary wyczyścić, pokroić w pierścienie. Usmażyć na dobrze rozgrzanej oliwie. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać winiak i dołożyć pokrojone warzywa. Smażyć razem 10 minut. Pomidory umyć, pokroić w ósemki, dodać razem z listkami tymianku do kalmarów i smażyć jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak