Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z chili i pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki obrane 24
czonsek 4 ząbki
sól
pieprz
chili 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z chili i pietruszką

Krewetki oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Papryczki przeciąć wzdłuż na pół, usunąć ziarenka, miąższ drobno posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, podsmażyć na niej czosnek, dorzucić chili i krewetki. Obsmażyć je z każdej strony, mieszając. Dodać sok z cytryny, drobno posiekaną natkę. Krewetki wyjąć wraz sosem na talerz, podawać z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak