Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek siekany
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny
sól odrobina
pieprz odrobina
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
ryż 250 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska

Ugotowany ryż doprawić Vegetą i odczekać aż wystygnie. Warzywa z wyjątkiem kukurydzy i rzodkiewek pokroić w drobną kostkę i pokropić oliwą z oliwek. Rzodkiewki pociąć w plasterki. Tuńczyka odsączyć i pokroić w małe kosteczki. Wszystko wymieszać z zimnym ryżem. Sałatkę posypać szczypiorkiem, pokropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 20.01.2012 16:26
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak