Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w sosie czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
krewetki 24 sztuki
oliwa 4 łyżki
brandy 4 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w sosie czosnkowym

Czosnek obieramy, kroimy w plasterki. Cytrynę myjemy, osuszamy, dzielimy na połówki. Jedną kroimy w cząstki, z drugiej wyciskamy sok. Obrane i oczyszczone krewetki obsmażamy na oliwie z każdej strony. Dodajemy czosnek, przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dolewamy brandy, sok z cytryny i 200 ml wody. Mieszamy z przecierem pomidorowym. Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Przekładamy krewetki na talerz, obok wylewamy sos. Podajemy z cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak