Sposób przygotowania

Potrzebny jest jasny,wysoki biszkopt najlepiej z 7-8 jaj, który po upieczeniu nalezy przekroić na pół. jabłka obieramy, wykrawamy z nich środek i szatkujemy. Zszatkowane kawałki jabłka przekładamy do garnka, wlewamy wode i prażymy. kiedy są miękkie zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki i mieszamy - odstawiamy do wychłodzenia, Zimną jabłkową mase wylewamy na dół biszkoptu, przykrywamy góra, ktora posypujemy cukrem pudrem, Ciasto jest w srodku niebieskie

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    miałam problem ze znalezieniem niebieskiej galaretki, ale w końcu udało mi się :) pomysł super
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !