Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek 2 szklanki
masło 2 łyżki
białe wino 1/3 szklanki
bulion 1/2-3/4 szklanki
kwaśna śmietana 4 łyżki
sól
piepz

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek w śmietanie

Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę, dolać wino i odparować, aż mocno zgęstnieje. Dodać groszek i bulion, gotować, aż groszek zmięknie, a rosół odparuje. Dodać śmietanę, lekko zamieszać i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak