Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka masła 1/2
żółtko jajek 4
sok z cytryny 1/2
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski

Masło rozpuścić w garnuszku, nie przypalić! Mikserem ubić żółtka z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Powolutku, stopniowo dodawać gorące masło. Sos powinien zacząć gęstnieć jak majonez. Doprawić i polać ciepłe szparagi z wody. Do sosu można dodać świeże zioła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak