Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla z nadzieniem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
mąka 25 dkg
drożdże 2,5 dkg
cukier puder 10 dkg
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
masło 1/4 kostki
sól szczypta
Nadzienie:
jabłka 80 dkg
cukier 10 dkg
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z nadzieniem jabłkowym

Jabłka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniały. Włożyć do garnka i dusić z cukrem na wolnym ogniu aż się rozgotują.
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajo i żółtko, odrobinę soli oraz drożdże rozpuszczone w odrobinie letniego mleka. Powstałą masę wyrobić z mąką oraz resztą letniego mleka. Odstawić na 40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkować, posmarować jabłkami, zwinąć roladę. Piec 50 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.11.2013 14:34
Fajny pomysł.
caralajna 29.09.2013 07:32
bardzo lubię strucla
berys18 21.09.2012 11:01
pyszności
Ada-Gaba 05.09.2012 07:11
pycha
Seba 04.09.2012 09:20
extra
Motorek 20.08.2012 08:18
pycha
mela25 31.05.2012 09:58
uwielbiam takie pyszności
mirosława4 28.04.2012 17:15
pychota
mela251
mela251 06.03.2012 07:30
uwielbiam takie pyszności
Angelika10 17.01.2012 00:14
smaczna :)
Wacław 13.01.2012 09:57
pyszne ciacho !
Krystyna32 13.01.2012 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak