Sposób przygotowania

Jabłka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniały. Włożyć do garnka i dusić z cukrem na wolnym ogniu aż się rozgotują.
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajo i żółtko, odrobinę soli oraz drożdże rozpuszczone w odrobinie letniego mleka. Powstałą masę wyrobić z mąką oraz resztą letniego mleka. Odstawić na 40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkować, posmarować jabłkami, zwinąć roladę. Piec 50 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pychota
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    uwielbiam takie pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszności
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo lubię strucla
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !