Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby zapiekane w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 300 g
masło 50 g
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
ząbek czosnku 1 szt
ser ementaler 80 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby zapiekane w śmietanie

Grzyby pokroić w paseczki. Na maśle przesmażyć cebulę, dodać grzyby, czosnek, przyprawy, poddusić. Dodać śmietanę, chwilę podgrzewać. Rozłożyć do czterech żaroodpornych kokilek, posypać serem i zapiec na złoto. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak