Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sprawdzony biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jabłka 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sprawdzony biszkopt

Białka ubić, dodać cukier- ubić. Dodać żółtka i chwilę ubijać na puszystą masę. Następnie dosypać przesiane mąki oraz proszek do pieczenia i ewentualnie kakao- delikatnie wymieszać. Biszkopt wylać na dużą blachę tortową wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 min w temp. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak