Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w porach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 2 filety
masło 1 łyżka
posiekane zioła 3 łyżki
mały por
sok z cytryny 1 łyżka
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w porach

Rybę umyć dokładnie, osuszyć, posypać solą, pieprzem cytrynowym. Skropić sokiem z cytryny i wstawić na 5 minut do lodówki. Formę wysmarować odrobiną masła i położyć na nią rybę. Na każdym filecie położyć paski z wcześniej przygotowanego pora. Posypać słodką papryką i ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak