Sposób przygotowania

Pomarańczę obrać ze skórki, podzielić na plasterki i każdy plasterek obrać z białej błonki. Plasterki zmiksować mikserem lub blenderem tak aby powstał sok. Do soku dodajemy cukier puder. Ciężko określić ilość cukru, gdyż zależy to od rodzaju pomarańczy. Jak pomarańcza jest bardziej soczysta, potrzeba więcej cukru pudru i odwrotnie. Należy tak dodawać cukru aby otrzymać lejący w miarę gęsty ( nie spływający z ciasta) lukier.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pasuje do pierniczków :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o. przyda mi si? ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !