Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kapustą włoską

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 małej główki
cebula 1 sztuka
wędzony boczek 10 dag
olej 2 łyżki
jajko 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kapustą włoską

Boczek pokroić w drobną kostkę,dobrze zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.Wyjąć boczek łyżką cedzakową.Cebule pokroić w piórka,zeszklić na wytopionym z boczku tłuszczu.Kapustę drobno posiekać,dodać do cebuli.Podlać winem i smażyć często mieszając aż nadmiar sosu wyparuje.Jajka ubić na jednolitą masę z przyprawami,wylać na kapustę.Smażyć pod przykryciem na małym ogniu aż wierzch się zetnie.Przekroić na pół,wyłożyć na dwa talerze i posypać skwarkami z boczku.Można podać z sałatką,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak