Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut w cieście kokosowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 70 dag
jajko
mąka ryżowa 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sok z cytryny
czosnek 2 ząbki
chilli
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut w cieście kokosowym

Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Jajo, wiórki, mąkę ryżową, sos sojowy i zmiażdżony czosnek wymieszać razem na rzadkie ciasto, doprawić chilli. Nadziane na widelec kostki rybne maczać w przygotowanym cieście i smażyć na głębokim tłuszczu jak pączki. Wyjmować na sito i podawać z sałatką z kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof27 03.02.2012 17:32
świetne
staropolanka5 12.01.2012 19:23
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak