Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z szałwią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4
masło 1 łyżka
szałwia świeżą 4 gałązki
szałwia suszona 1 łyżeczka
sok z cytryny
natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z szałwią

Oczyszczone i umyte ryby natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem i suszoną szałwią. W brzuch każdej ryby włożyć małą gałązkę świeżej szałwii. Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzać tłuszcz i usmażyć pstrągi, po 5 minut z każdej strony. Później trzymać je na niewielkim ogniu jeszcze 3 minuty, Podawać posiekane natką i obłożone kawałeczkami masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 12.01.2012 18:34
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak