Sposób przygotowania

Boczek,umyć osuszyć.Cebule i czosnek drobniutko posiekać.Dodajemy olej i wszystkie przyprawy.Taką zaprawą nacieramy boczek ze wszystkich stron.Odstawiamy na całą dobę do lodówki.Następnego dnia,układamy boczek w brytfance i podlewamy niewielką ilością wody.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 stopni,W czasie pieczenia kilka razy obracamy mięso i polewamy wytworzonym sosem.W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody.Gdy boczek będzie miękki ustawiamy na płycie kuchennej i przez kilka minut rumienimy na dużym ogniu.Podajemy polany sosem z ziemniakami i sałatką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    taki aromatyczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !