Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
płynny miód 1 łyżka
olej 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
boczek 1 chudy
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek.

Boczek,umyć osuszyć.Cebule i czosnek drobniutko posiekać.Dodajemy olej i wszystkie przyprawy.Taką zaprawą nacieramy boczek ze wszystkich stron.Odstawiamy na całą dobę do lodówki.Następnego dnia,układamy boczek w brytfance i podlewamy niewielką ilością wody.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 stopni,W czasie pieczenia kilka razy obracamy mięso i polewamy wytworzonym sosem.W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody.Gdy boczek będzie miękki ustawiamy na płycie kuchennej i przez kilka minut rumienimy na dużym ogniu.Podajemy polany sosem z ziemniakami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 12.01.2012 18:36
smaczne danie
cooleczka 12.01.2012 18:36
taki aromatyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak