Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 30 dag
kapusta włoska 0,5
marchewki 2
śmietana 1 szklanka
przyprawy
margaryna 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso kroimy w grubsza kostkę, na patelni rozpuszczamy margaryne i podsmazamy na niej mięso, tak aby sie lekko zarumieniło. Następnie przekładamy je do garnka zalewamy zimna wodą, dodajemy liście laurowe, ziele, pieprz i jarzynke i gotujemy. Po pół godzinie dodajemy pokrojona w plastry marchewkę i poszatkowaną włoska kapuste - gotujemy do miekkosci. na koniec wlewamy śmietane, doprawiamy do smaku i po zagotowaniu możemy podawać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.08.2013 13:35
dla mnie dobry obiad podano...
misia53 17.01.2013 19:03
świetna, sycąca zupa na zimne dni i nie tylko...
owca441 19.01.2012 17:24
smaczna
msmariusz 12.01.2012 19:30
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak