Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielenina ususzona na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nac selera
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielenina ususzona na zimę

Ilość jest dowolna:) Natki należy starannie opłukać wodą, po czym posiekać, położyć na blache - użyłam tej dużej z piekarnika i wstawić do ok. 100 st. na 15-30 min. (w zależności od piekarnika i ilości zieleniny). Suszymy, ale nie zapominamy by od czasu do czasu zamieszać w tych ziołach, by wszystkie ładnie nam się ususzyły. Gdy już będą suche (takie, by można je skruszyć w dłoniach), wkładamy do słoika. Mieszanka taka jest idealna na zimę do wszelkich potraw, m.in. do sałatek, mięs, ziemniaków. Polecam!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 21.03.2012 15:02
Fajne, ale i tak wolę świeże.
parysek10 21.03.2012 15:02
Fajne, ale i tak wolę świeże.
foczka-ks 12.01.2012 19:41
tak samo suszę
Monika111 12.01.2012 18:17
Też suszę... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak