Sposób przygotowania

Młode ziemniaczki dokładnie myjemy nastepnie zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy je do miekkości w mundurkach. Kiedy wystygną ściagamy z nich skórke, a następnie każdy z osobna obtaczamy w suszonym (lub tez świeżym koperku) - koperek w wiekszości spadnie podczas smażenia ale bedzie aromat. na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy ziemniaczki które smazymy do tego czasu aż po obu stronach zrobią sie złociste i chrupiace. Doskonały sposób na ziemniaki z poprzedniego dnia

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pysznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    oj rumiane wspaniale :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    bardzo dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super taki obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !