Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 400 gram
olej roślinny kilka łyżek
sól do smaku
woda ile trzeba
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1-2 łyżki
marynata do mięsa wieprzowego 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa w marynacie

Kroki postępowania

1
Najpierw sporządzamy marynatę -przepis na: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/197255/marynata-do-miesa-wieprzowego.html.
Marynatą smarujemy mięso, które - jeśli mamy czas - schładzamy potem w lodówce, a jeśli nie to od razu zabieramy się za dalsze przyrządzanie.
Krok 1 - Szynka wieprzowa w marynacie foto
2
W garnku rozgrzewamy olej (lub inny tłuszcz), kładziemy mięso i przysmażamy je na rumiano z każdej strony.
Krok 2 - Szynka wieprzowa w marynacie foto
3
Do garnka dolewamy wodę i gotujemy na średnim płomieniu około 2 godzin, w razie potrzeby uzupełniając wodą.
Krok 3 - Szynka wieprzowa w marynacie foto
4
Pod koniec gotowania dorzucamy kilka liści maggi ( użyłam suszonego, bo skąd tu teraz wziąć świeże?:) i doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.
Krok 4 - Szynka wieprzowa w marynacie foto
5
Wyjmujemy z wywaru, kroimy w plastry, podajemy do ziemniaków lub kopytek. Smacznego!
Krok 5 - Szynka wieprzowa w marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak