Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy smażony kebab z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
pieczarki
kukurydza
kapusta pekińska
cebula
czosnek 2-3 ząbki
kefir 1
mąka 4 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
mleko
drożdże 7 dkg
majonez 2 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: domowy smażony kebab z kurczaka

FARSZ: pierś pokroić i podsmażyć przyprawiając przyprawą do kebab-gyros (prymat), pieczarki z cebulą pokroić i podsmażyć (poddusić), kapustę pokroić i podsmażyć. Składniki przygotowane umieścić w różnych miseczkach. CIASTO: do mąki, soli, drożdży i cukru dodać tyle mleka aby wyrobić ciasto. Po wyrobieniu ciasta rozwałkować je na okrągłe placki. Do placka wkładamy przygotowane wcześniej składniki (każdego po trochę), następnie placek ze składnikami sklejamy jak pierogi i kładziemy na patelnie z rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron.
SOS: do kefiru dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku, majonez, paprykę, i szczyptę cukru i wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 16.01.2012 12:35
nie ma to jak swój, domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak