Sposób przygotowania

FARSZ: pierś pokroić i podsmażyć przyprawiając przyprawą do kebab-gyros (prymat), pieczarki z cebulą pokroić i podsmażyć (poddusić), kapustę pokroić i podsmażyć. Składniki przygotowane umieścić w różnych miseczkach. CIASTO: do mąki, soli, drożdży i cukru dodać tyle mleka aby wyrobić ciasto. Po wyrobieniu ciasta rozwałkować je na okrągłe placki. Do placka wkładamy przygotowane wcześniej składniki (każdego po trochę), następnie placek ze składnikami sklejamy jak pierogi i kładziemy na patelnie z rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron.
SOS: do kefiru dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku, majonez, paprykę, i szczyptę cukru i wszystko mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    nie ma to jak swój, domowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !