Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne rzodkiewki ze słoika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 kg
sól 2 łyżka
ocet winny do smaku
imbir do smaku
pieprz gruboziarnisty do smaku
cukiero smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne rzodkiewki ze słoika

Rzodkiewki myjemy, dosyć gęsto nakłuwamy, przekładamy do miski i zalewamy wrzacą wodą. Po kilku minutach odcedzamy. Do garnka wlewamy ocet winny, wsypujemy 1,5 łyżki pieprzu gruboziarnistego, 2 łyżki soli, 3 łyżki cukru, 2 łyzki imbiru zagotowujemy. Rzodkiewki ciasno układamy w sloikach, zalewamy nasza marynatą. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 11.03.2012 15:41
super
Ewa111 04.03.2012 17:33
ciekawe ,nigdy nie spotkałam się z marynowanymi rzodkiewkami
olkaaa 15.01.2012 09:33
takich jeszcze nie jadłam
IKrakowianka 12.01.2012 00:30
zaciekawił mnie ten przepis, super pomysł!!
dasada1 09.09.2010 00:41
to jest fajne!
mundek1011 07.09.2010 12:23
bardzo fajny pomysł
Kate131 16.07.2010 08:16
czegos takiego nie robiłam
kakiaa 14.07.2010 09:18
O! pierwszy raz widzę przepis na marynowana rzodkiewkę! Lubię nowe smaki, więc zrobię sobie słoiczek albo dwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak