Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser tiramisu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty paczka
kremówka
kawa
czekolada deserowa
likier pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Deser tiramisu

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (można ewentualnie dodać fix do śmietany lub śnieżkę w trakcie ubijania).

Czekoladę roztopić na parze. Biszkopty, układać w naczyniu z płaskim lub okrągłym dnem. Skropić likierem i kawą. Przełożyć bitą śmietaną i skrapiać roztopioną czekoladą, i tak od początku.

Można dodać np.mrożone maliny, które po rozmrożeniu ładnie się wtopią. Na koniec wyrównać bitą śmietaną, schładzać kilka godzin.
Nakładać na talerzyki wykrawając kawałki przez kilka warstw. Im dłużej jest w lodówce tym jest lepsze (w lodówce powinno stać szczelnie przykryte folią)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak