Sposób przygotowania

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (można ewentualnie dodać fix do śmietany lub śnieżkę w trakcie ubijania).

Czekoladę roztopić na parze. Biszkopty, układać w naczyniu z płaskim lub okrągłym dnem. Skropić likierem i kawą. Przełożyć bitą śmietaną i skrapiać roztopioną czekoladą, i tak od początku.

Można dodać np.mrożone maliny, które po rozmrożeniu ładnie się wtopią. Na koniec wyrównać bitą śmietaną, schładzać kilka godzin.
Nakładać na talerzyki wykrawając kawałki przez kilka warstw. Im dłużej jest w lodówce tym jest lepsze (w lodówce powinno stać szczelnie przykryte folią)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !