Sposób przygotowania

Najpierw pieczemy biszkopt. Ubijamy na sztywno białka, dodajemy do nich cukier, następnie żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy na dużej blaszce około 20 minut w 180 stopniach. Zimy kroimy na pół.

Kolej teraz na blat kokosowy, który tak na prawdę jest kokosową bezą. Ubijamy białka na sztywno i dodajemy cukier. Miksujemy aż cukier się całkowicie rozpuści, a masa stanie się lśniąca. Na koniec wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy. Bezę pieczemy na blasze takiej samej wielkości co biszkopt, koniecznie na papierze do pieczenia około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krem:
Ananasy odsączamy z syropu i kroimy w kostkę. Syrop mieszamy z wodą, tak, byśmy uzyskali 1,5 litra płynu, na którym gotujemy budyń z dwóch torebek. Budyń należy wystudzić. Margarynę ubijamy na puch z cukrem i porcjami dodajemy budyń. Na koniec wrzucamy ananasy i delikatnie mieszamy.

Teraz układamy ciasto. Na spodzie znajdzie się biszkopt przełożony większością kremu. Resztę kremu smarujemy wierzch biszkoptu i przykrywamy kokosową bezą. Całość warto polać polewą czekoladową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !