Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z selerów po generalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

selery 50 dag
pieczarki 150 dag
mleko 1 szkl
śmietana 2 szkl
ser żółty 10 dag
migdały 50 dag
majonez 100 dag
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z selerów po generalsku

selery wyszorować szczotką pod wodą obrać ze skórki i umyć zalać wrzącą posoloną wodą z dodatkiem mleka ugotować odcedzić wystudzić pokroić w kostkę razem z serem pieczarki oczyścić pokroić w paseczki zalać wrzącą posoloną wodą gotować 5 minut odcedzić i wystudzić wymieszać z selerem serem majonezem śmietaną posiekaną natką doprawić migdały sparzyć obrać ze skóki posiekać posypać nimi sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak