Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 300 ml
buraki ćwikłowe 2
koperek
jajko 4
cebula 0,5
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z buraczkami

jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Buraczki należy ugotować do miękkości w mundurkach, po ostudzeniu zdjąć z nich skórkę i utrzec na grubych oczkach, cebule kroimy w drobną kostkę, natomiast koperek siekamy. Do jogurtu dodajemy wszystkie pokrojone warzywa i jajka, dodajemy pieprz oraz sól do smaku i mieszamy. Jogurt przybiera różowy odcien od startego buraka, całośc się smacznie komponuje - można zrobic równiez zimą z mrozonego koperku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak