Sposób przygotowania

Masło i połamaną na kawałeczki gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W osobnym naczyniu należy utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do jajecznej masy dodajemy porcjami masę czekoladową, cały czas ucierając. Teraz dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Z pozostałych białek ubijamy na sztywno pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Wylewamy je na dużą blachę wyłożoną papierem. w ciasto delikatnie wciskamy biszkoptowe ciasteczka -tak, by ciasto przykryło wierzch biszkopcika. Ciasto pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !