Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser francuski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 50 dag
cukier 1\\2 szklanki
mąka 4 łyżki
likier wiśniowy 2 łyżki
mleko 3\\4 szklanki
cukier waniliowy
jajko 3
masło 1 łyżka
aromat cytrynowy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Deser francuski

Czereśnie umyć i wydrążyć z pestek i ogonków przełożyć do miseczki i wymieszać z alkoholem i łyżką cukru i to odstawiamy na godzinkę . W tym czasie do przesianej mąki wsypać pozostały cukier i mieszając wlać mleko , potem żółtka , aromat i cukier waniliowy , miksować na gładką masę z białek z dodatkiem szczypty soli ubić pianę i dodać ją do masy , formę do zapiekanek posmarować masłem , włożyć czereśnie przykryć ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec 45 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 27.01.2013 12:09
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak