Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z czereśniowym nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
czereśnie 50 dag
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
miód 1 łyżka
kremówka 1 szklanka
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z czereśniowym nadzieniem

Czereśnie jak byśmy mieli pół na pół , jasne i ciemne. Ciasto rozmrozić , pokroić na kwadraty , trochę większe , dość płaskie foremki do babeczek , foremki nasmarować tłuszczem wylepić kawałki ciasta ponakłuwać widelcem i piec 15 minut w 180 st. Tymczasem 3\\4 owoców wydrylować , pokroić wrzucić do rondelka , dodać miód , cukier sok z cytryny podlać troszkę wodą i dusimy 15 minut na małym ogniu ugniatając co chwila widelcem aż powstanie gęsta masa , upieczone ciasteczka napełnić masa czereśniową i kilka minut zapiekać w gorącym piekarniku , po wyjęciu ostudzić , udekorować kleksami bitej smietany i pozostałymi czereśniami , mogą być z ogonkami i płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 14.02.2013 12:53
przepyszne
janko 10.04.2012 20:13
fajne
radosna29 09.03.2012 10:04
fajny przepis
Margo1 15.01.2012 00:30
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak